Oferty pracy

Obecnie prowadzimy rekrutację na następujące stanowiska w Departamencie hotelu:

Kierownik Hotelu

Kierownik  Hotelu jest odpowiedzialny za dział hotelowy  na statku, jego zadaniem jest nadzorowanie i motywowanie personelu hotelowego, kontrolowanie potrzeb gości, nadzorowanie  kosztów hotelowych i budżetu, nadzorowanie zamówień i  wdrożenie odpowiednich standardów na terenie hotelu.

 

 

Kierownik Recepcji

Kierownik Recepcji  jest odpowiedzialny za sprawne funkcjonowanie  recepcji, a także  drobne sprawy gotówkowe. Reprezentuje kierownika hotelu podczas jego nieobecności. Wymagane są  co najmniej 2 letnie doświadczenie na podobnym stanowisku, najlepiej na statku , znajomość komputera , dyspozycyjność, perfekcyjna organizacja,  odporność na stres oraz biegła znajomość języka angielskiego.

 

 

Recepcjonistka

Recepcjonistka jest odpowiedzialna za udzielanie  informacji pasażerom, rozwiązywanie problemów związanych  z zakwaterowaniem i pobytem na statku, przyjmowaniem  skarg, transakcji pieniężnych itp. Wymagane doświadczenie na podobnym stanowisku i / lub wyższe wykształcenie, oraz biegła znajomość języka angielskiego.

 

 

Nocny recepcjonista

Nocny recepcjonista jest odpowiedzialny za obsługę recepcji w nocy, jak również za bezpieczeństwo (obchody statku) oraz  za sprawne funkcjonowanie systemu zarządzania. Wymagane doświadczenie  jako recepcjonista lub nocny recepcjonista oraz biegła znajomość języka angielskiego.

 

 

Maitre D ‚

Maitre D ‚jest odpowiedzialny za codzienne działanie restauracji. Do jego  obowiązków należą szkolenia, utrzymanie wysokiego poziomu jakości żywności oraz obsługi gości, układanie  harmonogramów pracy dla kelnerów, kontrolowanie  wszystkich urządzeń i robienie niezbędnych zapasów, sprawdzanie  wszystkich stołów raz dziennie, zwracając szczególną uwagę na gości VIP. Wnioskodawca musi posiadać miłą  osobowość oraz doskonałe umiejętności przywódcze.  Wymagana biegła znajomość języka angielskiego.

 

 

Kelner

Do obowiązków kelnera należy miła i profesjonalna obsługa gości w restauracji oraz bufecie. Kelner musi posiadać wiedzę na temat menu i jego składników oraz umieć polecić je gościom.  Kelner odpowiada za zadowolenie gości z jedzenia i obsługi, dostarczanie raportów do Maitre D ‚, utrzymanie czystości i przygotowywanie stołów oraz nadzorowanie asystentów kelnera przypisanych do jego strefy. Kandydat musi być miły, uprzejmy, dobrze wychowany oraz znać biegle język angielski.

 

 

Kelner w barze

Kelner w barze jest odpowiedzialny za profesjonalne serwowanie napojów alkoholowych dla gości w barach. Stanowisko pracy kelnera podlega Asystentowi  Barmana. Do obowiązków Kelnera w barze należy utrzymanie i dbanie o czystość baru, zajmowanie się dostawami, profesjonalne przyjmowanie zamówień oraz serwowanie napoi. Kandydat musi mieć miłą osobowość i biegle znać język angielski.

 

 

Barman

Barman jest odpowiedzialny za przygotowanie zamówień złożonych przez Kelnerów, napojów alkoholowych  gościom w barach, mieszanie drinków i koktajli,  utrzymywanie czystości oraz dbanie o stany magazynów.  Jest on również odpowiedzialny za wszystkie transakcje, koszty napojów oraz tworzenie miłej atmosfery dla gości w barze. Kandydat  musi posiadać perfekcyjne zdolności interpersonalne i biegle znać język angielski.

 

 

Executive Chef

Executive Chef jest odpowiedzialny za codzienne profesjonalne przygotowanie i dystrybucję posiłków,  zamawianie jedzenia i zapewnienie realizacji zgodne ze standardami higieny HACCP , nadzorowanie i szkolenie swojego zespołu,  kontrolę  kosztów i budżetu oraz zapewnienie realizacji standardów kuchennych.

 

 

Sous Chef

Sous Chef jest odpowiedzialny za przygotowanie i dystrybucję profesjonalnych codziennych posiłków zgodnie z cyklem menu; aktywne wsparcie Szefa Kuchni i zastępowanie w jego nieobecności. Zapewnia wsparcie w zakresie zarządzania, szkolenia i motywowania załogi kuchni. Odpowiada za zamówienia i inwentaryzacji we współpracy z Szefem Kuchni. Jest także współodpowiedzialny za nadzorowanie kosztów i trzymanie się budżetu, zapewnienie wsparcia w kontroli i przyjmowania dostaw, właściwe składowanie i przechowywanie towarów.

 

 

Chef de Partie

Chef de Partie nadzoruje i koordynuje działania podczas przygotowywania potraw. Wymagane jest doświadczenie lub szkolenie w dziedzinie kuchni międzynarodowej, mile widziane referencje od  Szefa Kuchni, w tym co najmniej cztery lata pracy w hotelu / restauracji. Obowiązkowa biegła znajomość języka angielskiego.

 

 

Commis Chef

Commis Chef odpowiedzialny jest za przygotowywanie potraw serwowanych w menu . Wymagane są minimum dwa lata pracy w hotelu / restauracji, doświadczenie w kuchni i mile widziane referencje od Szefa Kuchni, obowiązkowa biegła znajomość języka angielskiego.

 

 

Sprzątacz/ Pomagacz

Sprzątacz/ Pomagacz jest odpowiedzialny za sprzatanie obszarów restauracyjnych i barowych oraz wykonywanie innych zadań zleconych przez F & B Managera. Musi posiadać wiedzę na temat  wszystkich materiałów i chemikaliów czyszczących, jak również sposoby ich przechowywania, obowiązkowa dobra znajomość języka angielskiego.

 

 

Housekeeper

Housekeeper nadzoruje wszystkie operacje całego Departamentu sprzątającego. Jest odpowiedzialna za funkcjonowanie działu administracyjnego, obsługę pokoi oraz ogólną czystość statku za wyjątkiem kuchni i barów. Stanowisko to obejmuje również nadzór nad wyładowaniem bagażu pasazerów, wymagana biegła znajomość języka angielskiego.

 

 

Steward

Steward jest odpowiedzialny za utrzymanie w czystości  kabin pasażerów, zapewnienie pomocy  oraz informacji gościom,  odbieranie odzieży z pralni, uzupełnianie set-upów w pokojach, takich jak szklanki, lód itp. Steward ma za zadanie obsługiwać gości w sposób profesjonalny, uprzejmy i grzeczny, wymagana jest biegła umiejętność języka angielskiego.

 

 

Przewodnik wycieczek

Przewodnik wycieczek  jest odpowiedzialny za przygotowanie oferty  wycieczek oraz za ich sprzedaż, również za prezentację wycieczek na początku rejsu oraz towarzyszenie pasażerom podczas  podróży. Wymagana biegła znajomość języka  angielskiego i niemieckiego.

 

 

Kierownik wycieczek rowerowych

Kierownik wycieczek rowerowych (obowiązkowe doświadczenie w tej dziedzinie) jest odpowiedzialny za dział rowerowy. Wymagana umiejętność  jazdy na rowerze do 100 km dziennie, zapisywanie nowych ścieżek rowerowych w systemie GPS, wiedza techniczna w zakresie konserwacji roweru,  prowadzenia grup składających się z  ludzi w różnym wieku i kondycji,  oferowania pierwszej pomocy w przypadku wypadku, dostosowywania wycieczek do osób, zabawiania uczestników wycieczek, obowiązkowa biegła znajomość języka angielskiego i niemieckiego (znajomość pozostałych języków mile widziana).

 

 

Pilot wycieczek rowerowych

Pilot wycieczek rowerowych musi być wysportowany oraz wspierać Kierownika wycieczek rowerowych w ciągu całego sezonu.